Speidere og ordfører på overnatting under åpen himmel

speidern 099web2.jpg

"Engerdal Speidergruppe overnattet under åpen himmel sammen med ordfører Lars Erik Hyllvang natt til søndag 18 januar.

Som en innledning til friluftslivets år utfordret storspeiderne i Engerdal Speidergruppe ordføreren til å sove ute, og ordføreren var sporty og tok utfordringen straks.

Etter ca 1,5 mnd planlegging, der speiderne selv planla mat, pakkeliste og at de skulle sove under åpen himmel, var de klare for turen. Det store spørsmålet var om hvor kaldt det kunne bli. Ingen av speiderne hadde ligget ute under åpen himmel midtvinters før.

6 speidere og 3 ledere gjorde i stand plassen utenfor speiderhytta på Lillebo. Det var en behagelig temperatur på ca. -5 grader da ordføreren ankom.

Det ble en trivelig kveld der det ble lagd suppe og ostesmørbrød på bål, og med god samtale om det som engasjerte speiderne med ordføreren. Ordføreren hadde med en gave til hver speider, en bøff som kunnevære god å ha.

Da tiden kom for å legge seg lagde vi et underlag av halm, reinsdyrskinn, og liggeunderlag.
I løpet av natten sank temperaturen, og noen måte ta på seg litt mere klær. Når vi våknet var det - 19 grader. Det knaket godt i jærvenduker og soveposer. Alle gjennomførte, og ingen gikk inn. Samtlige var enige om at det hadde vært en fin og læringsrik opplevelse.

Speidere og ordfører fikk et merke som minne fra turen".
For Engerdal Speidergruppe Ann- Cathrin Standal ( leder)

I soveposene

Foto: Privat

Gasta Design