Naturdag for EBUS i Elgå

Naturdag i Elgå Sløyingweb2.jpg

I går arrangerte Statens NaturOppsyn, Statskog, Fjellstyret og Nasjonalparkforvalteren en naturdag for 8., 9. og 10. klasse ved Engerdal Barne og Ungdomsskole. Naturdagen arrangeres hvert 3. år og ble startet i forbindelse med etableringen av Femundsmarka nasjonalparksenter i 2005. Meningen med dagen var at alle ungdommer i Engerdal skulle være innom nasjonalparksenteret og lære litt om naturen og andre ting i og rundt parken.
I går startet programmet med en kort presentasjonsrunde av de som arrangerte dagen, hvilken oppgave de har i parken og hva som er forskjellen på de ulike instansene som har med parken å gjøre. Vi fortsatte med notdraging sammen med lunsj fra Bryggeloftet før elevene ble delt inn i 4 grupper som rulerte på 4 forskjellige temaer; Nasjonalparksenteret, kart og kompass, søppelproblematikk og samisk kultur.

Til tross for litt yr og gråvær tror jeg de fleste hadde en fin dag. Og vi håper at elevene fikk med seg noe lærdom hjem:)

På bildet til høyre ser vi ivrige ungdommer som hjelper til med sløying av fangsten. Fangsten på notdraging varierer voldsomt, og denne gang var det 2 sik og 1 ørret i nota. Ikke værst med det været vi hadde.

Fangsten
Nota på land 

Gasta Design