Kortnebbgås på besøk.

Foto: Bjørnar Johnsen ID:513

Foto: Bjørnar Johnsen ID:513

Var 7 kortnebbgjes som mellomlanda på jordet til Kjell Borge ved Engerdal helsesenter denne uka. Gjessene trengte nok en vitamininnsprøyting før ferden går videre sørover.  Har vært et fantastisk vær denne uka med kalde netter og strålende solskinn utpå dagen. Har fått rapport av to spreke damer på fjelltur, isen hadde lagt seg på Hognsjøen i går! Med nattens kulde kan det snart være mulig å lure seg utpå isen å se etter røya om man er forsiktig og ikke redd for et forfriskende bad. Kan være lurt å ta med ispigger og skift i sekken.

Har ikke fått melding om synsobservasjoner av ulv denne uka, men det ble funnet fersk ulvemøkk ved Skjervagtjønna nord for Lillebo onsdagsmårran. I Skjærbekkdalen ble det hørt hylende ulver mot Gråhøgda forrige natta og det hørtes ut til å være flere ulver. Dette er nok Osdalsflokken som har vært flere turer og revirmarkert i Skjærbekkdalen den siste tia. 

Har vært stille på elgfronten denne uka med unntak av Lillebo som skøyt en kalv i går. Kan bli krevende jakte elg i hælja med knasaføre og lite vind. Har vært bra jakt så langt på statsallmenninga og det er felt 88 elger av en kvote på 138 (+et felt tilleggsdyr) som gir en fellingsprosent på 63,3 og det er bare en feilskyting så langt som er meget bra.

Felt elg statsallmenninga.
Felt elg vilt I og II.

Gasta Design