Førerapport, åpne veger og stengt fjellstyrekontor.

Det nærmer seg langhelg for mange, og det er på sin plass å gi en oppdatering på en del forhold. Vi er i en brytningstid mellom isfiskesesong og sommer. På de høyereliggende fjellvatna kan det være isfiskeforhold noen dager til, men her er det all grunn til å se an forholdene. Varme dager og litt vind gjør at forholdene endrer seg raskt. For den som har tenkt å finne fram utstyr for sommerfiske med stang er det relevant å nevne at i dag åpner fisket i Femundselva etter en fredningsperiode. Det er imidlertid flom med høy vannstand, så egentlig er den ikke så veldig fiskbar. Det samme gjelder for en del mindre åer og elver i området. Det kan derfor være lurt å sikte seg inn på tjønner og mindre sjøer i skogslandet. Det har blitt fint de siste dagene og ser en på det gamle tegnet om at stangfisket kunne ta til når bjørkeløvet var på størrelse med museører, er tiden inne. Det er sjelden at det er grønt bjørkeløv til 17. mai på Drevsjø, men det er det nå i år. For fluefiskerne kan vi nevne at mygg og Bibio sp. er observert. Fortsetter varmen kan det være at mauren svermer om ikke altfor lenge. Det er også noe forekomst av steinfluer.

De større sjøene som Femund, Engeren, Langsjøen og Vurrusjøen er isfrie. Det er mulig det kan ligge igjen noe is i visse viker, men de for farbare å regne.

Dersom du ikke har kjøpt fiskekort enda, kan du enkelt gjøre det via Inatur.no eller hos en av våre kortforhandlere lokalt.

Når det gjelder skogsbilveiene i området, melder Statskog at disse er stengt. De vil gjøre en vurdering etter pinse og åpnes suksessivt ettersom de tørker opp.  Fjellstyret har åpnet vegen mellom Snerta og Elvbrua igjen etter at den har vært stengt en periode i vår. 

Til slutt nevner vi at Fjellstyrekontoret vil være stengt f.o.m 16 mai og t.o.m. 21 mai.

 

Foto: Arkiv/Ole Opseth

Foto: Arkiv/Ole Opseth

Ole Opseth